Financiering

Financiering voor ondernemers en bedrijven

Eén van de eerste zaken die ondernemers aan ons vragen zijn: Kunt u ons helpen aan een financiering? We leggen  graag de mogelijkheden uit.

Zoektocht naar financiering

De rente is laag dus u zou met lage kosten kunnen lenen, toch?

Op zich een terechte vraag. De rente is -relatief- laag, waardoor men tegen lage kosten zou kunnen lenen. Maar helaas staan veel financiële instellingen niet te springen om geld te lenen aan ondernemers op dit moment. Dit heeft onderandere te maken met de aangescherpte Europese wetgeving.

Zijn er dan helemaal geen kansen of mogelijkheden? Jawel, de afgelopen jaren zijn er diverse nieuwe manieren van financiering ontstaan zoals Crowdfunding, Qredits of factoring. Maar hoe realistisch zijn deze mogelijkheden en binnen wat voor termijn zijn deze te realiseren? Dit hangt natuurlijk helemaal af van uw persoonlijke situatie.

Op voorhand kunnen wij u al wel zeggen dat het altijd moeilijker is om een financiering te verkrijgen om schulden te financieren dan -bijvoorbeeld- een financiering om zakelijk te kunnen groeien.

Wilt u hier meer over weten? Neemt u dan contact met ons op voor een gratis intake-gesprek.

Wat heb ik nodig en waar wordt naar gekeken?

Om te beginnen..

 • Hoe langer uw onderneming bestaat hoe groter de kans is op financiering. Startende bedrijven of bedrijven die korter bestaan dan een jaar zijn het moeilijkste te financieren.
 • Uw bedrijf moet aantoonbaar levensvatbaar zijn. D.w.z. uw omzet minus uw kosten levert een winst op. Aflossing op schulden hoeft u in de kosten niet (altijd) mee te nemen. 

..Uw cijfers

 • Uw schuldpositie moet redelijk zijn t.o.v. uw (potentiële) winst. Hiermee bedoelen we dat uw schulden binnen 3 tot 5 jaar afgelost zouden moeten kunnen worden wanneer uw onderneming “normaal” zou draaien.
 • Uw boekhouding is op orde en voldoet aan de wettelijke eisen. (wij kunnen u hiermee helpen). 

Het plan

 • U kunt een of meerdere jaarrekeningen overleggen. (wij kunnen u hiermee helpen).
 • U heeft een ondernemingsplan waarmee we geldverstrekkers kunnen overtuigen van de potentie van uw onderneming (wij kunnen u hiermee helpen).

Wat u verder moet weten

Help mij uit de schulden, begrijpt wat er speelt
 • Een negatief BKR hoeft niet altijd een probleem te zijn.
 • Beschikt u over eigen vermogen (bijv. een koopwoning met overwaarde) dan zal dat zeker helpen.
 • Bent u in het verleden failliet gegaan dan kan dit de zaak bemoeilijken of vertragen.
 • Een financiering is op zijn snelst binnen 6 tot 8 weken te realiseren (mits alles op orde is). De gemiddelde doorlooptijd ligt tussen de 3 en 6 maanden
 • Garanties zijn op voorhand niet te geven, wel kunnen wij u in een intakegesprek aangeven wat onze realistische verwachting is.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat wij zelf geen financieringen verstrekken. Vanwege onze jarenlange ervaring weten wij echter wel bij wie we terecht kunnen voor een bepaalde zaak. 

Daarnaast moet u er rekening mee houden dat u kosten zal moeten maken voordat u duidelijkheid heeft of u de financiering gaat ontvangen.

In de meeste gevallen blijven onze eigen kosten beperkt tot het ordenen van de administratie en het produceren van de juiste financiële stukken.

Daarnaast werken wij samen met diverse externe financieringsspecialisten. Ook deze specialisten brengen in de meeste gevallen vooraf kosten in rekening. De bedragen zijn uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid werk alsmede de hoogte van de financiering en kunnen uiteenlopen van € 500,00 tot € 2.500,00. Tijdens het intakegesprek kunnen wij een inschatting voor u maken hoeveel u ongeveer kwijt zal zijn. 

Altijd een plan-B

Indien het niet lukt om u aan een financiering te helpen, dan zullen wij u altijd een alternatief plan aanbieden waarbij wij u zullen bijstaan in andere mogelijkheden die het oplossen van uw (mogelijke) schuldenproblematiek tot doel hebben.

Helpmijuitdeschulden.nl

All Rights Reserved © 2020 - Onderdeel van Entrpnr Group B.V