Problemen met de belastingdienst

U bent aan het juiste adres wanneer u zich geconfronteerd ziet met belastingproblemen

Veel van onze cliënten hebben problemen met de Belastingdienst. Omdat de Belastingdienst een schuldeiser is met bijzondere rechten en doorgaans gebruik maakt van zeer dwingende incassomaatregelen is het zinvol om hier extra aandacht aan te geven.

Snel contact

Help mij uit de schulden

Om te beginnen kunnen wij u melden dat u bij ons aan het juiste adres bent wanneer u zich geconfronteerd ziet met belastingproblemen. Ons team telt meerder belastingspecialisten en zelfs een zeer ervaren fiscaal jurist. Omdat de Belastingdienst particulieren en bedrijven/ondernemers apart behandeld vindt u hieronder ook een aparte toelichting. Voor meer informatie of hulp neemt u dan z.s.m. contact met ons op.

Hoe wij u helpen

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op via 088-374 92 49 dit kan van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Of maak gebruik van ons intakeformulier.

Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.

Het intake gesprek

Het intakegesprek is gratis en kan plaatsvinden bij ons op kantoor in Amsterdam, Rotterdam, Zeewolde of via een online webmeeting. 

Wij kennen geen wachtlijsten dus dit kan al binnen een paar dagen plaatsvinden. Onze adviseur neemt uw persoonlijke situatie met u door en bespreekt de verschillende mogelijkheden. Uiteraard vrijblijvend, u beslist pas na dit gesprek.

De stabilisatiefase

Wij nemen contact op met uw schuldeisers. Inventariseren uw exacte schuldenlast . Op deze manier krijgen we een totaal 

overzicht van uw situatie. Vanaf dit moment zullen schuldeisers zich ook tot ons richten en niet langer tot u. Wij nemen de volledige communicatie van u over. Dit betekend dus rust voor u!

De plan-fase

Wij gaan namens u in onderhandeling met uw schuldeisers over de hoogte van de schuld, de gemaakte incassokosten en de aflossingstermijn. 

Wij onderzoeken direct de mogelijkheden van (her)financiering, sanering en/of kwijtschelding. De uitkomsten hiervan brengen wij samen in een uitgebreid financieel plan waar de uiteindelijke oplossing van uw schulden in worden samen gevat

De uitvoerfase

Wanneer wij een akkoord hebben bereikt met alle schuldeisers dan kan de uitvoering van het plan beginnen. Uiteraard ondersteunen wij u hierbij.

En zorgen we er samen voor dat het plan succesvol is. Zodat u op een redelijk termijn schuldenvrij bent. Dat is ons doel

Help mij uit de schulden

Begrijpt wat er speelt

Veel van onze cliënten hebben problemen met de Belastingdienst. Omdat de Belastingdienst een schuldeiser is met bijzondere rechten en doorgaans gebruik maakt van zeer dwingende incassomaatregelen is het zinvol om hier extra aandacht aan te geven.

Om te beginnen kunnen wij u melden dat u bij ons aan het juiste adres bent wanneer u zich geconfronteerd ziet met belastingproblemen. Ons team telt meerder belastingspecialisten en zelfs een zeer ervaren fiscaal jurist.

Omdat de Belastingdienst particulieren en bedrijven/ondernemers apart behandeld vindt u hieronder ook een aparte toelichting. Voor meer informatie of hulp neemt u dan z.s.m. contact met ons op.

Toeslagen:

Bij veruit de meeste particulieren ligt de oorzaak voor de belastingproblemen bij het teveel ontvangen van toeslagen. Het Nederlandse toeslagenstelsel is ingewikkeld en een fout is snel gemaakt. Ook wanneer uw inkomenspositie plotseling veranderd kan dit grote gevolgen hebben voor uw recht op een bepaalde toeslag. Nagenoeg 1/3 van alle toeslagen in Nederland moet worden terugbetaald. Dit is een enorm aantal. En u bent dus niet de enigste met dit probleem.

Wegenbelasting:
Veel mensen waar de wegenbelasting onderdeel uit maakt van de totale belastingschuld vormt dit een obstakel. U kunt uw voertuig niet meer overgeschreven krijgen en u loopt een groot risico aangehouden te worden bij een grote politie controle.

Inkomstenbelasting:

Heeft u geen of een verkeerde belastingaangifte gedaan? Dan moet dit alsnog gedaan worden en snel. Wij kunnen u helpen met het doen van de juiste aangiften, het indienen van bezwaar of het doen van een correctie aangifte.

Tegen gehouden op de luchthaven:

Lekker op vakantie, u komt bij de douane en u wordt tegen gehouden omdat u een belastingschuld heeft. Dit levert direct en acuut een groot probleem op. U mist uw vlucht en uw vakantie kunt u -in de meeste gevallen- vergeten.

U begrijpt; hierboven staat slechts een deel van de belastingproblematiek waarmee u zich geconfronteerd kunt zien. Staat uw situatie hier niet tussen? Neemt u dan contact met ons op om te informeren wat wij voor u kunnen betekenen.

Bij ondernemingen en/of ondernemers ligt de belastingproblematiek vaak veel complexer dan bij particulieren. In de praktijk komen wij echter wel vaak tegen dat zakelijke en prive belastingschulden bij ZZP’ers en MKB’ers met elkaar te maken hebben en/of aan elkaar verbonden zijn.

Een hoop heeft te maken met de gekozen rechtsvorm (eenmanszaak, V.O.F. of B.V.).

De problemen zijn doorgaans te onderscheiden in een tweetal hoofdgroepen:

1) Boekhouding in orde, benodigde belastingaangiftes zijn gedaan, maar vanwege uiteenlopende problemen is men niet in staat om de ontstane achterstand (ineens) te voldoen.

of

2) Boekhouding is niet in orde. Dit komt door het gebrek aan een boekhouder en/of de bestaande boekhouder heeft de werkzaamheden gestaakt.
Belastingaangiftes zijn (deels) niet gedaan waardoor de belastingdienst is overgegaan tot het opleggen van z.g. ambtshalve aanslagen. Oftewel ze hebben een schatting gedaan en zijn inmiddels over gegaan tot invordering.

In beide gevallen is het van het grootste belang dat u snel contact met ons opneemt voor het maken van een afspraak. Wij zijn in staat om u in beide gevallen te helpen. Meer over onze werkwijze leest u hier.

U kunt ons dagelijks bereiken van 09.00 tot 18.00 uur op telefoonnummer: 088-374 92 49 of vult u ons intakeformulier in voor het maken van een afspraak bij u thuis of bij ons op kantoor.

Invorderingsmaatregelen belastingdienst

Neemt u direct contact met ons op wanneer de volgende zaken op u van toepassing zijn:
  • Er is beslag gelegd op uw voertuig.
  • Er is beslag gelegd op uw inboedel.
  • Er is beslag gelegd op uw bankrekening.
  • Er is beslag gelegd op uw inkomen.
  • Na bovenstaande zaken wil de belastingdienst overgaan tot openbare verkoop.
  • De belastingdienst wilt uw faillissement aanvragen.

Doorgewinterde Professionals, gepassioneerd over Ondernermerschap, Gefocust op Resultaat

Inmiddels hebben honderden ondernemers bij ons aan tafel gezeten. De meeste hebben alleen een duw in de goede richting nodig. Gewoon wat hulp in het creëren van een beetje rust en ruimte om ze te laten doen waar ze echt goed in zijn -hun vak

Ja, ik wil direct hulp!

Helpmijuitdeschulden.nl

All Rights Reserved © 2020 - Onderdeel van Entrpnr Group B.V